Silifoz kireç önleyici filtre, içme suyu için ekonomik ve güvenilir bir su arıtma sistemi. Cam benzeri polifosfat silikat küre ve değişken büyüklükteki dispenserlerden oluşur.
Çok fazla su kullanıyoruz. Ne kadar sık unuturuz. Su içmek, yemek yapmak, kişisel hijyen, ev temizliği, bahçeyi sulamak için kısaca her yerde su tüketmekteyiz.
Su, evinizin sıhhi tesisat sisteminde dolaşır ve su zamanla tesisat sistemine zarar verebilir. Arıtılmış suyun öneminden daha önceki makalelerimizde yazmıştık. Şimdi ise su arıtma sistemlerinde sık kullanılan siliphosa değineceğiz.
Silifoz filtre dispenserleri hemen hemen her su sistemine monte edilebilir. Elektrik tüketmez ve neredeyse hiç bakım gerektirmezler. Sadece 3-6 ayda bir yenilenmesi gerekir.
Silifoz Kireç Önleyici Filtre Nasıl Çalışır?
İçme suyu sistemlerinde kireç oluşumu, karbonatların, magnezyumun veya kalsiyum sülfatların vb. maddelerin kristalleşmesinden kaynaklanmaktadır.
Silifoz, kristal oluşumunu engelleyen suya düşük seviyelerde polifosfat salgılamanın yanı sıra, boruların, su depolarının, birikintilerin iç yüzeyleri boyunca koruyucu bir demir-kalsiyum-fosfat tabakası oluşturarak çalışır.
Kısaca Silfoz Su Arıtma, su borularında kireç birikmesini ve bunun neden olduğu korozyonu engellemek için kullanılır.
Sadece korezyon oluşumunu engellemez aynı zamanda mevcut sert birikmiş karbonat veya sülfat varsa onları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Siliphos, su sistemlerine su akarken yavaşça çözünen küreleri tutan bir işlem ortamı filtre mahfazası vasıtasıyla su sistemlerine monte edilir.
Silifozun Faydaları Nelerdir?
Silifoz kürelerinin içme suyu ve proses suyu sistemlerinin arıtılmasında aşağıdaki faydaları sağladığı gösterilmiştir:
- Soğuk ve sıcak su sistemlerinde sertlik bileşenlerini sabitler, (80ºC’ye kadar)
- İç yüzeylerde çöküntü / kireç oluşumunu önler,
- Ağır metal iyonlarını ayırır, örneğin demir ve manganez,
- Çözünmüş demirden kaynaklanan kırmızı su oluşumunu en aza indirir,
- Koruyucu bir fosfat tabakası oluşturarak boru korozyonunu önler,
- Önceden oluşan korezyonun kademeli olarak kaldırılmasını sağlar,
- Sıhhi tesisat ve banyo armatürlerinin aşınmasını durdurur.
Siliphoz Kullanmak Zararlı Mı?
Hayır. Siliphos’ta kullanılan tüm bileşenler% 100 saf gıda sınıfı malzemelerdir.
Ev Tipi Siliphos Çeşitleri
Evlerde kullanılan siliphosları genellikle filtre ya da kartuş şeklinde temin edebirsiniz. Bu filtrelerin tesisata montajı oldukça kolaydır. Depo çıkışına, şebeke girişine, su tesisatına yada tezgah altına bile kolaylıkla bağlanbilir.
Siliphos alırken dikkat etmeniz gereken bağlantı yapacağınız giriş çıkışların ölçüsünü bilmeniz gerekir. Aynı zamanda bu filtrelerle arıtılmak istenen su miktarıda önemlidir.
Örneğin tezgah altında sadece içme suyu için daha az miktarda siliphos kullanabilirsiniz fakat bir depo çıkışına bağlayacaksanız buradan filtre edilen su tüm evinizi besleyecekse daha büyük bir siliphos kartuşu/filtresi seçmeniz gerekecektir.
Siliphos Kullanım Alanları
- Daire Girişlerinde
- Bulaşık ve Çamaşır Makinesinde
- Güneş Enerji Sistemlerinde
- Çay Kazanlarındaki Kireçlenmelerde
- Kombilerde
- Hidrofor ve Elektropomplarda
- Oto Yıkama Tesislerinde
- Mazotun Süzülmesi Gereken Yerlerde
- Kat Kaloriferi Girişlerinde
- Tıbbı Cihaz Girişlerinde
- Sulama Sistemlerinde
domestik kullanım alanlarında kullanılmaktadır.
Merak ettiklerinizi yorum yazarak bize iletebilirsiniz. Ayrıca sizin kullanım alanınıza uygun siliphos seçimi ile ilgili 444 5 622 den bizlere ulaşabilirsiniz. Su arıtma cihazlarını incelemek ve satın almak için tıklayınız. , detaylı bilgi almak
Sağlıklı su sağlıklı hayat! Sağlıklı su tüketmeye özen gösterin… Sağlıklı günler dileriz
İçme suyu silifos lu filtre ortamından geçerken eser miktardada olsa bardağımıza gelen arıtılmış suda silikatlar ve fosfatlar olacaktır.Bu kimyasallar hernekadar gıda speklerine uygun olsalarda vücuttaki zamanla oluşacak kümülatif birikimlerinin vücut sağlığına etkileri konusun görüşleriniz nedir? Ben evimde sadece şimdilik kullanım suyu amaçlı silifos filtresi kullanıyorum. Teşekkür ederim.
Ümit Coşkuner umit.coskuner@unitekpaper.com
Faydalı bilgiler vermişsiniz teşekkürler.
Duş filtresi ön filtreleme olarak kullanmayı düşünüyordum.
Suyu yumuşatmak için